2014. január 5., vasárnap

Májas mindenes


Az izzasztó Bikram jóga után miről is álmodik a lány? Az elvesztett, leadott energia villámsebes pótlására! Ráadásul éppen ebédidő van! Na, de mi van a hűtőben, ami pikk-pakk kész, ízletes - mert még ilyenkor is ínyenc vagyok – és egészségesen tápláló? Így született meg a májas mindenes, mint fenséges lakoma – nemcsak jóga utánra!

Mi volt a hűtőben?
  • Máj
  • Bacon
  • Répa
  • Avokádó
  • Zellerszár
  • Mustár
  • Házi, isteni savanyú káposzta
Amit még tettem bele:

Teendő:

Egy nagy serpenyőben, vagy wokban kis kókuszzsíron elkezded párolni a felkarikázott répát, zellerszárat és bacont, közepesen magas fokozaton, fedő alatt.

Amíg ezek szaunáznak, elkészíted a májat, feldarabolod és, ha végeztél vele, neki is megengeded, hogy izzadjon egy kicsit. Végére hagyod a puha avokádót (pláne, ha tényleg jó érett). Ahogy levetkőztetted vastag páncéljából és feldaraboltad a zöld csónakokat is, mehetnek a serpenyőbe, a többiek már várják. Most fűszerezed: só, bors, oreganó, az ízlésed szerint, vagy, ahogy sikerül! :-)

Fedő alatt hagyod pár percig, hadd szokják egymást és ismerkedjenek össze. Amikor már kellőképp forró a hangulat a katlanban, tegyél bele cukrozatlan mustárt és gyorsan keverd össze. Kis ideig még a fedőt rájuk zárhatod, ők már úgyis megszokták, hogy sötétben vannak. Akár leveheted a tűzről is, már úgyis a saját levükben főnek. Körítésnek pakolj savanyú káposztát a tányérodra és kanalazz a serpenyőből a májas mindenesből.  Engedd, hogy az ízlelőbimbóid élvezkedjenek! :-)

Jó étvágyat, egészséget, energiát!

R.É.K.A.
Remek Élet kutató, nőinspirátor

Ui.: a hozzávalókat tetszőlegesen változtathatod, tényleg használd azt, amit találsz.
A Paleocentrumban 10% kedvezménnyel vásárolhatsz Remek Élet kuponnal! ;-) Ne felejtsd el beírni a rendelés leadásánál, még a Kosár oldalon a kupon beváltásánál: remekélet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése