2010. december 24., péntek

Lehetetlen küldetés


A karácsony a szeretet ünnepe. Na, meg a hatalmas ebédeké és vacsoráké. Mondhatnám azt is, hogy az ébredéstől lefekvésig tartó lakomák ünnepe. Ilyenkor az asztal rogyásig megtelik finom, illatos, ínycsiklandó, szemet gyönyörködtető falatokkal, amikre egész évben készítettük a gyomrunkat. Végre eljött az a pillanat, amire legalább 350 napja várunk. Így teljesen természetesnek tűnik, hogy minden, ami csak elénk kerül, a szánkba landol, onnan pedig nagyon gyorsan a gyomrunkba jut.

Nem tudom, a titkos ügynökök milyen képet vágnak egy-egy lehetetlennek látszó küldetés előtt, de a saját arcomra még emlékszem, amikor 3 évvel ezelőtt ilyenkor, meg akartam állni a karácsonyi menük végigkóstolását. Előtte 20 nappal határoztam el ugyanis, hogy elég a duci képből és lefogyok.

Nos, van úgy, hogy nemcsak a filmekben sikerül teljesíteni a lehetetlen küldetést, hanem a valós életben is!

Az elmúlt három év pedig nagyon sok mindenre megtanított. Többek között arra is, hogy hogyan vészeljem át a karácsonyi ételbőség-rohamot, majd a szétpukkadási rosszullétet. Ma már nem vonom meg magam teljesen a finom és különleges, alkalmi falatoktól, hanem ésszel eszem, a szemem és a gyomrom helyett.

Az ügynökök sem az érzelmeik után mennek, hanem a parancsot követik… na jó, ha belibben egy csinibaba, akkor egy kis időre félreteszik a tudatukat… Ugyanúgy, ahogy már én is megengedek néha egy kis bűnözést magamnak – mert már kontroll alatt tudom a testem.

Ha csak ajándékokkal szeretnél több lenni és nem pár plusz kilóval az ünnepek után, akkor jobb, ha ügynöknek állsz. A küldetés pedig nem lesz számodra sem lehetetlen és még kínozni sem kell magad túlságosan. A feladat csupán annyi, hogy egyél mindenből, amit megkívánsz, de minden egyes falatot olyan alaposan rágj meg, mint még soha! Ne az legyen a célod, hogy habzsolj, és minél előbb telítsd a gyomrodat, hanem pont a különleges, ünnepi ízeket élvezd ki maximálisan a szádban, mielőtt lenyeled a fenséges ételt.

Ezzel a módszerrel is végig lehet kóstolni az összes fogást, még a desszertek kavalkádját is, de jóval kevesebbet fogsz elpusztítani, mint egy évvel ezelőtt, hiszen hamarabb telítődsz. És hidd el, mindegyik szaloncukornak ugyanolyan íze van, mint az elsőnek, ha ugyanolyan csomagolásút választasz… Kóstold meg a teljes választékot, ha kívánod, de tudd: elég az ízlelőbimbóidnak egy is, hogy felfogja, milyen ízekkel kényezteted.

Karácsony van. Ezeken a napokon ne rágódj semmin, kivétel az ételen, és Te leszel a vendéglátások ünnepelt hősnője, aki nem hízott egy dekát sem!

Meghitt, boldog, szeretettel teli, remek karácsonyt kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése