2010. december 16., csütörtök

Nyugodtan toporzékolj!


Van úgy, hogy legszívesebben kiugranék a bőrömből… és gyakorta meg is teszem! Na, persze nem szó szerint, az biztos fájdalmas lenne. Egy sokkal kellemesebb módját találtam meg annak, hogy kiengedjem a gőzt. Valójában egy márkát is építhetnék a találmányomnak, amelynek már egyik kedves barátom nevet is adott: Rekaton!
 
Egyik alkalommal már beszámoltam „őrült” reggeli lázamról, amikor is az edzést letudom egy kis izzasztó tánccal a tükör előtt… Tulajdonképpen ez a „bőrös” mutatvány is ebből ered. Az pedig, hogy ez fitness körökben is hódítana, az első zumba óra után merült fel bennem.
 
A történet roppant egyszerű: keress olyan zenét, ami egy kicsit bohókás és engedd szabadjára magad… Ne érdekeljen semmi és senki, csak mozogj, ugrálj a zene ritmusára. Ha, az egy kicsit ősemberes, akkor képzeld Földanya helyébe magad, ha indiános, akkor szökdelj magasra, és ha pörög a dob, nincs kecmec: toporzékolj! Ahogy csak tudsz, taposs a lábaddal! Hisztizz, mint egy durcás kisgyerek, aki nem kapott nyalókát!
 
Hogy mire jó ez, azon kívül, hogy az alattad lakó azt hiszi, le akarsz költözni hozzá?
•    Kiadod magadból az összes benned lévő feszültséget!
•    Rendesen átmozgatod a tested!
•    Nagyon jó comb és popsi formáló!
•    És őrült vicces…!  

Ezzel egyúttal rájössz, hogy a hiszti mennyi energiát emészt fel. Úgyhogy bátran vágd be a durcit, és reggelente toporzékolj egy jólesőt!
 
A zumba órán teljesen otthon éreztem magam. Szinte ugyanazt csináltuk, ugyanúgy mozogtunk, mint, amikor a négy fal között ugrabugrálok. Ezzel persze, nem degradálom le a zumbát, sőt, ajánlom mindenkinek, hogy legalább nézze meg, mi ez az új őrület, aztán döntse el, mennyire testhezálló neki ez a stílus.
 
A toporzékolással egyébként más táncórán, a reggaeton-on is találkoztam már, sőt egy aerobik-kickbox videón is, így, ha eddig nem próbáltad, itt a legjobb alkalom, hogy ezt a roppant ősi, gyerekes és egyben divatos mozdulatot naponta gyakorold!
 
Hogy kedvet hozzak… vagy épp elvegyek, nézd, miről beszélek: 


Ha pedig elindítom a Rekaton óráimat, szólok… ;-)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése