2015. február 10., kedd

Bridget kontra Jones




Lassan eljön Valentin-nap reggele. A szerelmesek készülődnek, izgatottak, hogy mivel lepik meg a párjukat. A „régimotorosok” valószínű rutin virágcsokorral, esetleg egy vacsorával elintézik a kereskedelmi ünnepet. A kényszer-szinglik, ilyenkor mindenhol csókolózó, ölelkező turbékoló gerlicéket látnak, ettől megemelik a napi (esti) csoki adagjukat és a papír zsebkendő számot. Persze olyanok is vannak, akiket ez az egész amerikai lufi hidegen hagy, egyrészt mert nem a naptár szerint vallanak egymásnak szerelmet, másrészt tudják, miért vannak éppen egyedül.

Valentin ide és Bálint oda, a nő-férfi kapcsolat és a párban, tartós boldogságban élés kérdése érdekes. Talán a nők számára jobban, bár a férfi is a nő megfejtésére teszi fel az életét…

Csodálatos módon van nő és van férfi a Földön. És azt mondják, a kettő soha nem értheti meg egymást, mert mind a kettő mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit. Ugye, ismerős szakállas mondás ez? És mint, ahogy a viccben mindig ott bujkál az igazság… úgy ebben is. Hogy Tom Cruise-t idézzem: ez egy lehetetlen küldetés!

A kitartóbbak, azonban nem adják fel és szeretnék megérteni a másikat. Mi lenne, ha előbb saját magunk megértésével kezdenénk az utazást? Sőt, mi több tisztába tennénk az eredeti szerepeket és ebből kiindulva megnéznénk mi a helyzet most? Így siránkozás, a környezet okolása és másokra mutogatás helyett azt keresnénk, hogy ebben a helyzetben, amikor teljesen összekavarodtak a szerepek és eltűntek a valódi értékek, hogyan tudunk nőként és férfiként önállóan és aztán párban is harmonikusan élni.

Mert olyan nincs, hogy nincs! Ma is vannak működő kapcsolatok, amiket a klasszikus értékrend tart egyben, ahol megtalálható egymás kölcsönös tisztelete, az őszinteség és ahol nyilvánvaló, hogy a férfi a férfi és a nő a nő. Ahol Bridget lehet, olyan, amilyen és ahol Indy sem keresi folyton az újabb kalandokat…

Remek Valentin Est:
Férfi-Nő Szereprendezés
a MagNet Házban,
ahol a férfit képviseli: Bedő Imre, a Férfiak Klubjának vezetője,
a gyengébb nem képviselője pedig Ölvedi R.É.K.A., nőinspirátor, a Remek Estek szervezője.    

Regisztrálj és legyen egy Remek Valentin Ested: www.remekest.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése