2013. szeptember 20., péntek

Szélkakas


Fura egy szeptemberünk van: egyik nap szikrázó napsütés, huszonpár fok, lenge ruci; másnap orkánerejű szél, kertek alatt megfagyott libák. Ilyenkor kell csak igazán az elhatározás, hogy ha fúj, ha nem, én megyek… mondjuk futni.

Történt egy ilyen süvítő szép napon, hogy szokásomat megtartva felvettem a nyúlcipőm. Lábaimat egymás után szedve, amíg bal oldalamról a házak szélfogóként védelmeztek, fel sem tűnt, hogy elfújhat a szél. Ahogy kiértem a patakparthoz iszonyú ellenállásba ütköztem. De nem adtam fel, harcoltam keményen! És mivel, voltam már hasonló helyzetben, folyton azon járt az eszem, milyen jó lesz a sarkon túl! Ha ugyanis visszafordulok, a szél is támogatni fog, és nem visszatartani.

Igen ám, csak a természet ereje nem ennyire kiszámítható. Ez a Kálmán gondolt egyet, és egyszer csak oldalról betámadt. Kihasználta a felkészületlen gyengeségemet, a csak előre koncentrálásomat, hogy csak a pályám végéig bírjam ki, és váratlanul betalált. Pont ez kellett nekem akkor nagyon! Egy észhez térítő pofon, ami teljesen kibillentett az amúgy is labilis egyensúlyomból.

Ilyen ez a Szél úr!

Szeret játszani és birkózni velünk. Hol sunyin megbújik a saját árnyéka mögött; hol hátulról, löketet adva segít; hol oldalazva tréfál meg; és olyan is van, hogy szinte betonfalat emelve tart ellen.

Kiszámítható egyáltalán a szél iránya? "Mondd kakas, Te tudod, Kálmán merről jön és merre tart?" Kétlem, amúgy, hogy az állandóan irányváltoztató kakasunk szavának hihetnénk…

Így, akkor hogyan kerekedjünk fel a nagy túránkra? Állandó veszélyben vagyunk. A szél bármikor felkaphat és megpörgethet, aztán ha már eléggé megcsócsált, kidob a hurrikán tölcsérből.

Erre nem készülhetsz fel, de nem is retteghetsz egy életen át!


Pont az a jó, hogy van olyan Kálmi, aki hirtelen a nyakába kap és megforgat az egész világgal együtt. És van a keménykedő Kálmán, aki erőpróbára tesz. Aztán van az édes Kálmus, akire mindig számíthatsz, hiszen támogat, tolja a szekered. Na és persze, van a csintalan Kálmánka, aki szeret megtréfálni, és hol jobbról, hol balról megzavarja az állóvizet.

Szél úr tehát, sokarcú és kiszámíthatatlan!
De pont ezért szeretjük, mert mindig fitten tart. Soha nem tudjuk, melyikre készüljünk, míg a reggeli kukorékolást nem halljuk. De ugye tudod, a kakas is csak úgy fütyül, ahogy a szél táncoltatja…


Ilyen kiszámíthatatlan helyzetben nagyon jól esik, ha van egy biztos pont. Egy olyan dolog, amire nem kell energiát, figyelmet szánnunk, mert meg vagyunk róla győződve, hogy ezek nélkül is tökéletes! Ilyen biztos pont az életemben már 3 hónapja a hajam!

Negyedéve nincs gondom a frizurámra, mindig, minden körülmények között tökéletes megjelenést biztosít! Ha érdekel, hogyan lehetséges ez, ismerkedj meg a YUKO™ Hajegyenesítéssel, amely az egyetlen természetesen végleges megoldás, ha gondtalan és egészséges hajat szeretnél! 

R.É.K.A.

Ui.: És ne feledd: a Remek Élet jelszó 10% kedvezményt jelent Neked! :-)


Remek Élet
Egészséges élet-, és gondolkodásmód, érzelmesen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése