2014. november 15., szombat

Kultúrára (is) éhezel?


 "Csillogó, szikrázó előadást teremtett Mácsai Pál, rendező a hölgycsapatból: Bíró Kriszta, Für Anikó, Hámori Gabriella, Kerekes Viktória és Lázár Kati.

A hölgyek a piros padon üldögélnek, egymásra figyelve, néha kommentálva az épp elhangzó naplórészletet, olykor naplóregényt. Nehéz szétválogatni, ki mindenki hangja Bíró Kriszta és Für Anikó, hiszen tucatnyi szerző könyvtárnyi műve adja ki a szövegüket. Lázár Kati ordas kuplerosnét idéző hangon szólaltatja meg a borral feltöltött Adyt, a méltatlankodó Móriczot, Babitsot, bárkit… A mindenre elszánt (és a valóságban mindenkit túlélő) Harmos Ilonkát legtöbbször Hámori Gabriella idézi fel, tündéri csicsergéssel. Hatvany Lajos epés megjegyzései sem maradhatnak el, sem a hatalmas tömegű, sziklából faragott Szabó Dezső (Kerekes Viktória), aki viszont a nőtől csak a nősténységet várja el.

A darab plasztikus rajzot ad a Nyugat születésétől a háború végéig nyúló néhány évtizedről. Amelyben a nők hol női vonzerő nélküli fadarabok voltak, hol kis női csukák, hol pedig orbitális lotyók (hogy a kor szavát idézzük), veszekedőgépek.

Mint akármelyik nő kortársuk, akit viszont nem őriztek meg emlékiratok."
/a kritikarészlet az olvassbele.com oldalról származik/
A nőNYUGAT című előadás után találkozhatsz a színésznőkkel, sőt a kultúra éhségünk csillapítása után finom falatokat is csipegetünk!

Vágysz egy igazán Remek Estre? Ez az! :)

Rendeld meg a jegyed és szólj a barátnődnek is: remekest.hu

Várunk! 

R.É.K.A.
Remek Élet kutató, nőinspirátor, a Remek Estek megálmodója


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése