2014. november 24., hétfő

Színház, beszélgetés, vacsora és a többi még...




Mintha ezer éve barátnők lennénk – ezzel az érzéssel indult a november 23-i Remek Est Art az Apacuka Varietében, ahol kellő időzítéssel, végszóra érkezett a Welcome Drink! Emeltük poharunkat ezúttal magunkra, nőkre! Mert igenis jár időnként egy-egy est, mikor kikapcsolsz, kilépsz a megszokott mederből és belekóstolsz egy kicsit másba.

Gyönyörű, csinos és csillogó szemű, mosolygós csapat vonult át a nőNYUGAT című előadásra a Thália Színházba, amely darabban 5 remek színésznő: Bíró Kriszta, Hámori Gabi, Kerekes Viki, Für Anikó és Lázár Kati formálta, jelenítette meg a Nyugati időszak nőalakjait. Kaffka Margit, Csinszka, Léda, Böhm Aranka… ismert, és előttünk ez idáig még rejtett női sorsok, a kor férfi jelképei mögött, mellett, olykor között…

A kultúra iránti éhségünk csillapítása után rátérhettünk a valódi falatozásra. A szemet gyönyörködtető, rogyásig pakolt vegyes tálra olyan gyorsan rákaptunk, hogy épségben nem érhette meg a paparazzi érkezését. 

És még hogy a nőkre sokat kelljen várni… erre 3 csodás színésznő gyors antréja cáfolt rá. A megterített asztalt így Bíró Kriszta, Hámori Gabi és Kerekes Viki társaságával kiegészülve ültük körbe.

Jóízűen beszélgettünk, miközben igyekeztünk minél több Mascarponés lazac rilette, diós szárított paradicsomkrém és házi libamájpástétomot kenni a még forró, belül omlós, kívül ropogós baguett szeletekre, amihez hol a ruccola, hol a cézár salátából merítettünk vagy garnélát nyársaltunk a villánkra. De olykor a legfinomabb francia sajtokból és olasz sonkákból is jutott a tányérunkra.

Miről folyt mindeközben a csevej? A nőNYUGATról, a kulisszákról, a nőkről, a színészetről és megmutathattunk magunkból egy szeletet mi is. Ami arra volt elég, hogy biztosak lehessünk benne, lesz ennek még folytatása…

Kerekes Viktóriát idézve: "jó látni, tudni, hogy a régi polgári szokás, hogy színház után összeül a társaság, nem tűnt még el teljesen, vagy a Remek Esttel újraéled."

Köszönöm a biztatást! Látva az örömet az arcokon, hogy „megérte kicsípni magam és felszabadítani a vasárnap estémet”, megerősítést ad ahhoz, hogy az elképzelésem remek! Szükségünk van egy kis kikapcsolódásra, csillogásra, új társaságra, érdekes programra, szokatlan élményre. És egyúttal bizonyítja elméletemet, hogy töltődj, fejlődj, szórakozz. A Remek Élet Karnyújtásnyira. Akarod?

Januárban folytatjuk! :)

R.É.K.A.
Remek Élet kutató, nőinspirátor, a Remek Estek megálmodója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése